Julgodis för nötallergiker

Dela
Jag och mina vänner ska traditionsenligt träffas på lördag och göra julgodis. Jag är nu på jakt efter något gott julgodis man kan svänga ihop. Problemet är att en av tjejerna är nötallergiker, vilket gör det ganska klurigt eftersom nötter ingår i en eller annan form i typ allt som har med julen att göra... Det brukar bli tryfflar på längden och tvären, men det hade ju varit kul med lite omväxling! Finns det någon som har något bra tips? Det ska helst gå hyfsat snabbt också (t.ex. är det ju inte så bra om det måste stå i kyl/frys en natt eller så...).

Tack på förhand!
är hon bara allegisk emot nötter? OM det är så kan man uten större smakförändringe ersätta med frön..

finns ett recept på dajm som jag testat här på mk som är helt nötfritt

Farmors dajm!

Enkelt recept på dajm som min farmor alltid gjorde till mej då jag var liten! Nu e det jag som gör den till mina barn :-)

Skrivet av tessan72, 25 jan 2008

 


knäck kan göras med en massa andra saker istället för hackad mandel, testa med krossad polkagris, sesamfrön eller nått annat gott, dadlar med olika fyllning dragerade i choklad.

Redigerat den 7 dec 2008 kl. 17:43
Här kommer en del förslag, vet inte om hon tål mandelmassa... Men tog med ett recept med det och ett med sötmandel. Allergier är ju så olika en del tål sötmandel även när man är nötallergier.


Julkola

Denna kola fullständigt smälter i munnen!

Skrivet av anluk, 23 nov 2007

 


Ischoklad med nougat

Var riktigt gott med brytningen av nougat.

Skrivet av anluk, 1 nov 2008

 


Mozartkulor

Ett julgodis jag brukar göra.

Skrivet av anluk, 4 dec 2007

 


Raffaelo

Kanongott godis så här till jul!

Skrivet av anluk, 30 nov 2007