Ädelcheescake med pepparkaksbotten

Lite annorlunda cheescake

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Botten:
2 ½ dl smulade pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning:
400 g cream cheese
1 trekant ädelost á 140 g
3 ägg

Topping:
3 dl creme fraiche ( 1½ burk)
2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Botten:
Smula pepparkakorna fint, gärna i mortel. Blanda med smält smör. Bred ut massan i ett tunt jämnt lager i en form med löstagbar kant. Ställ in formen mitt i ugnen.
Grädda botten i 7-8 minuter. Ta ut och ställ åt sidan för att kallna.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Fyllning:
Mosa osten till en slät smet och blanda med ägg, eller lägg allt i matberedare och kör någon minut. Fördela smeten på pepparkaksbotten och sätt in mitt i ugnen.
Grädda i 30-35 minuter tills smeten börjar höja sig runt kanterna.

Ta ut kakan och låt den kallna (minst 20 minuter).

Topping:
Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut på den kalla kakan.
Sätt in i ugnen (fortfarande 175 grader) och grädda i 6-7 minuter.

Låt kallna helt och stå minst ett par timmar i kylskåp innan den lossas ur formen.
Visningar:
1572
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.