Ädelgratinerad älgfärs

Ädelost, kantareller och viltkött - mums.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g älgfärs (eller nötfärs)
1 tsk salt
Svartpeppar
1 krossad vitlöksklyfta
2 krm torkad rosmarin
1 äggula
1,5 dl matlagningsgrädde
Smör till stekning
8 skivor rotselleri
3-4 dl grönsaksbuljong
3 dl kantareller
Smör
Salt
Peppar
50 g gräddädelost
Ev några vinbär

Gör så här

Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och rosmarin. Arbeta färsen smidig med äggulan och grädden. Forma åtta fina färsbiffar och stek dem sakta i matfettet.

Skala sellerin. Skär drygt centimetertjocka skivor och putsa till dem. Koka dem knappt mjuka i buljongen 10-12 minuter. Låt skivorna rinna av.

Smörstek kantarellerna eller annan svamp i bitar, salt och peppra. Lägg en biff på varje selleriskiva. Toppa med små berg av kantareller. Lägg på tunt skivad ädelost. Sätt in i ugnen 225° i fem minuter så att osten mjuknar. Lägg på ett par vinbär.
Visningar:
4425
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Pastagratäng
över 2 månader
Pappa Börjes gä
av lennali
över 2 månader
Älgfärsbiffar
av Buder
över 2 månader
Älgfärsbiffar m
över 2 månader
Baconinlindade ..
över 2 månader
Ädla julköttbul
över 2 månader