Ädelgryta

Toppengod gryta som "skötte sig själv" nästan. Med eller utan crème fraiche.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Ädelgryta

Ingredienser

500-600 g benfri kotlettrad eller skinka
2 msk smör
75 g ädelost
1 dl tomatkross/puré
1 vitlöksklyfta
3 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
100 g färska eller frysta champinjoner
1 grön paprika
½ tsk oregano
Ev: salt
2 msk klippt persilja

Gör så här

Skär köttet i skivor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Smula ner ädelosten. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.

Rör ner crème fraiche i grytan. Tillsätt skivade champinjoner. Skär paprikan i tärningar och lägg i grytan. Krydda med oregano.

Låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaksätt ev med salt. Strö över persilja.
Servera med ris och sallad.
Visningar:
5214
Sparat:
167

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR