Ägg och laktosfria semlor(bullarna)

Fyll dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.

Betyg (1 röst)
Ägg och laktosfria semlor(bullarna)

Ingredienser

50 g jäst
100 g margarin
3 ½ - 4 dl sojamjölk.
½ tsk salt
1 dl socker
Ca 1 liter vetemjöl
1 tsk kardemumma

Gör så här

Dela sönder jästen. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Häll lite av det på jästen och rör om.

Häll på resten av mjölken och margarinet. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.

Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält! Jäs degen i 30 minuter. Baka ut degen till lagom stora bullar.

Låt dem jäsa i 30 minuter. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
Visningar:
3077
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Semlor recept
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Klassiska semlo
över 2 månader
Semlor à la muf..
över 2 månader
Semlor med kese
av tina62
över 2 månader
Mini semlor
över 2 månader
Långa semlor
av MrsC
över 2 månader