Ägg Pauline

Den här äggrätten är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du smaksätter ägghalvor med röd chilisås, gul citronsås och toppar med härlig svart stenbitsrom. Enkelt och mycket gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ägg
1 klyfta isbergssallad
4 tomater
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
3 - 4 msk chilisås
1 - 2 tsk pressad citronsaft
4 skivor sandwichbröd
Smör eller margarin
Salt
Peppar
1 burk svart stenbitsrom

Gör så här

Koka äggen 7-8 minuter så att gulan fortfarande är lite mjuk. Spola äggen med kallt vatten och skala dem. Strimla isbergssalladen och skär tomaterna i skivor.

Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt hälften av blandningen med chilisås och hälften med pressad citronsaft.

Rosta brödskivorna och bred dem med matfett. Fördela dem på tallrikar eller ett fat. Täck med strimlad sallad, lägg på tomatskivor och salta och peppra lätt.

Skär äggen i halvor och lägg dem på smörgåsarna med vitan uppåt. Skeda över chilisåsen på ena ägghalvan och citronsåsen på den andra. Toppa varje ägghalva med stenbitsrom.
Visningar:
1347
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader