Ägglåda...

Perfekt rätt att göra av överbliven julskinka...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr kassler/skinka
10 hårdkokta ägg
smör
mjölk
1/2 jätterasker

Gör så här

Sätt på ugnen på 225 grader.
Hårdkoka äggen.
Skär kasslern/skinkan i små kuber eller strimlor.
Smält smör, i med skinkan/kasslern, strö över mjöl och späd med mjölk. Den ska bli lite fastare än sås men inte lika tjock som stuvning...
Smaka av med salt & peppar.
Skär bort kanterna på jätteraskern och dela dem i kuber ca 1x1 cm.
Smöra en ugnsfast form, skiva äggen och lägg däri, häll sedan kassler/skink såsen över. Täck till sist med brödkuberna. In i ugnen tills det fått lite färg ca 20 minuter.
Servera med en sallad.

Smaklig spis!
Visningar:
3222
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Ägglåda recept
Ägglåda med spe
av MrsC
över 2 månader
Knaprig ägglåda
av inti
över 2 månader
Ugnsbakade grön
av Queenie
över 2 månader
Kall ägglåda
av Lovis
över 2 månader