Ägglåda med anjovis och purjolök

Gott till kvällsmat

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 port

Ingredienser

1 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 burk ansjovisfileér ca 125 gr
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 ägg
Ca 1/2 tsk salt

Gör så här

Skölj, ansa purjolöken och stimla fint.
Fräs den i matfett så att den blir mjuk utan att ta färg.

Låt ansjovisfileerna rinna av.

Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form.
Dela ansjovisfileerna och fördela dem över purjolöken.

Koka upp mjölken och låt den sedan svalna.
vispa samman ägg, grädde, mjölk och salt.
Häll blandningen i formen.

Grädda i ugn vid 200 grader i 20-30 min

Servera gärna ett gott hembakat bröd till
Visningar:
1420
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Ägglåda recept
Ägglåda med spe
av MrsC
över 2 månader
Knaprig ägglåda
av inti
över 2 månader
Ugnsbakade grön
av Queenie
över 2 månader
Kall ägglåda
av Lovis
över 2 månader