Äggost

Kan det bli mycket bättre

Betyg (0 röster)
Antal personer
7 st

Ingredienser

10 ägg
4 l röd mjölk
2 dl grädde
5 dl fil

Gör så här

Vispa ihop alla ingredienserna
i en stor kastrull
Värm sakta upp på spisen
Jag brukar parkera mig vid
spisen med en glögg och
röra i grytan typ mest hela tiden.
En äggost får absolut inte koka alls
för då blir den hård
men det är ok att den sjuder i
kanterna
Och när den har gjort det en liten stund
och man ser att den har ystat sig och osten har flutit upp
är det dags att dra kastrullen åt sidan en
stund med locket på

Sen är det dags att ta fram en äggostform
med en hålslev plockar du upp all ostmassa
och varvar med mycket socker mellan lagren

Ställ en tallrik under äggostformen
det rinner ut en hel del från hålen

Gör äggosten dagen innan du ska
äta den och förvara den kallt

Stjälp upp äggosten på ett fint fat innan man srverar den

En del äter den med sylt
Andra föredrar att äta den till sillen (min man)
Jag äter den som den är

Ett stort Lycka till

Ps vasslan som blir över kan med fördel användas till bakning
Visningar:
2127
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Äggost recept
Mormors äggost
över 2 månader
Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Blåbärsdessert
över 2 månader
Tjörnkaka..
av m4t5
över 2 månader
Pizza i stekpan
av undin
över 2 månader
Gustavs äggost
av mafia
över 2 månader