Äggröra

Scrambled eggs: ett måste på hotellfrukosten! Men varför inte själv göra en len äggröra med krispiga bacon till helgen?
Denna variant är utan mjöl.

Betyg (20 röster)
Antal personer
4 st
Äggröra

Ingredienser

6 ägg
1 1/2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 nypa vitpeppar
1 msk smör (för stekning)

Ev. garnering:
Klippt persilja eller gräslök

Gör så här

Vispa samman ägg, vätska, salt, peppar.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i smeten.
Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel.
(Är värmen för stark blir äggröran gryning)
Den är färdig när konsistensen är tjock och krämig.

Klipp gärna över lite persilja eller klippt gräslök och servera omedelbart med bacon eller prinskorv och tomat.
Visningar:
33243
Sparat:
499

LIKNANDE RECEPT

Äggröra recept
smörgåstårta me..
av bolla85
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Dajmglasstårta
över 2 månader
Smörgåstårta.
av ylwa
över 2 månader
LCHF Nötbrownie
över 2 månader
Paj med brieost
över 2 månader