Äggtoddyparfait

Laga denna enkla, men goda äggtoddyparfait. Fyll sedan vars ett halvt äggskal med vad som passar: punsch, sherry eller kanske apelsinjuice. Sätt det i parfaiten och servera genast.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ägg
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
ev 8 cl punsch, sherry eller juice

Gör så här

Skilja äggulorna från vitorna. Tag vara på 4 skalhalvor och tvätta dem. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en skål för sig och vitorna till hårt skum i en annan. Blanda samman allt försiktigt och häll upp i 4 portionsglas. Ställ i frysen minst 3 timmar före servering. Tag fram 10 min före servering. Häll vald dryck i vardera äggskalshalva och ställ det i parfaiten. Sedan är det upp till var och en att dricka ur skalet eller hälla innehållet i parfaiten.
Visningar:
3618
Sparat:
3
Gullans äggtodd..
över 2 månader
Äggtoddyparfait
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR