Äkta torskkakor

Äkta torskkakor

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Äkta torskkakor

Ingredienser

500 g rensad och benfri färsk vintertorsk eller torsk
2 tsk fint salt
2 tsk potatismjöl
2–3 dl fiskbuljong, mjölk eller grädde (blanda eventuellt alla tre)
1 ägg
1 knivsudd muskotblomma
½ gul lök, finhackad

Gör så här

Mal fisk, salt, lök och potatismjöl i en kvarn eller matberedare. Rör ned ägget.

Späd sedan med lite vätska i taget. Stek alltihop i en väl uppvärmd stekpanna med smör eller matolja.

Låt kakorna svalna och servera dem med kokt potatis och råkost.
Visningar:
2629
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Torskkakor med
av Fin
över 2 månader
Torskkakor
av kajsa36
över 2 månader