Älg i sikte

Prova detta om ni har tillgång till älgfärs

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g älgfärs
100 g fläskfärs
4 msk havregryn
1 dl mjölk
1 ägg
salt
peppar efter smak

Till fyllning:
200 g förvälld svamp (eller konserverade)
1 finhackad gul lök
Smör att stek i

Till såsen:
2 dl gräddmjölk
1 oxbuljongtärning
2 - 3 msk maizena ( till redning)
1 msk messmör
salt
peppar efter smak

Till servering:
Kokt potatis
Lingonsylt
Kokta grönsaker

Gör så här

Börja med fyllningen. Fräs lök och svamp i lite smör till löken är genomskinlig.
Häll upp havregrynen i en stor bunke, tillsätt mjölken och låt stå och svälla några minuter.
Blanda sedan ner älgfärs och fläskfärs tillsammans med ägget, smaka av med salt och vitpeppar från kvarnen. Bred ut färsen på vattensköljd bräda till en fyrkan 24 x 24 cm.
Dela färsen i 12 rutor. Lägg lite fyllning på var och en av bitarna och rulla ihop till rulader.
Stek i smör i ett par omgångar. Lägg över ruladerna i en gryta, Skölj ur stekpannan mellan gångerna med lite vatten eller buljong och häll ner den i grytan. Låt ruladerna eftersteka i grytan på svag värme ca 5 minuter.
Gör såsen i stekpannan, häll i gräddmjölken, smula ner buljongtärningen, vispa runt och red av med mazena. Koka upp och smaka av med messmör, salt och peppar.
Häll såsen ner i grytan, skaka den så att sås och sky blandas. Sätt grytan på bordet tillsammans med kokt skalpotatis och lingonsylt
Visningar:
4052
Sparat:
106

LIKNANDE RECEPT

Porterstek
av Liliane
över 2 månader
LCHF Biff Strog
över 2 månader
Pastagratäng
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Pappa Börjes gä
av lennali
över 2 månader
Beagryta
över 2 månader