Älgfärskebab med fänkål och granatäpple

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g älgfärs
1 ägg
2 msk hackad persilja
1 tsk mald spiskummin
salt och svartpeppar
4 stänger citrongräs
olivolja

1 stor fänkål
kärnorna från 1 granatäpple
1 msk olivolja
2 msk plockad bladpersilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kall färs med ägg och kryddor (vill man ha saftigare kebab kan man byta ut 100 g av älgfärsen till fett fläskfärs). Snitta citrongräset. Forma färsen som fyra järpar runt citrongräset så att det bildas ett spett. Stek på alla sidor i lite olivolja. Sätt in i ugnen och stek färdigt ca 10 minuter.

2. Finstrimla under tiden fänkålen och blanda med granatäpple, persilja och olivolja. Krydda med salt och peppar. Arrangera fänkålen på en tallrik och servera med älgkebaben. Vill du ha det lite matigare så servera en svamprisotto till (se recept Grillade, kryddiga viltdolmar på spett).
Visningar:
2227
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Älgfärskebab me
av Fin
över 2 månader