Älgfärslimpa med trattkantareller

Överraskande god!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

600 g älgfärs
200 g fläskfärs
150 g trattkantareller
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 krm timjan
1 msk ljus fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 dl porter
smör
salt
peppar

Ljus viltsås:
2 msk smör
3 - 4 msk mjöl
0,5 liter vatten eller mer
2 dl grädde eller mer
2 msk kalv- eller viltfond
4 - 5 msk messmör
3 - 4 msk gelé

Gör så här

1. Ansa och dela svampen i större bitar. Hacka den gula löken mycket fint. Smörstek svamp och lök i medelvarm panna.
2. Blanda samman ströbröd, ägg och porteröl. Låt blandningen svälla en stund. Vid behov tillsätt mer öl. Smeten ska vara ganska lös.
3. Arbeta ned älg- och fläskfärserna. Knäck i två ägg och krydda med pressad vitlök, senap, timjan, salt och vitpeppar. Forma färsen till en limpa på ugnssäkert fat. Klicka på lite smör och stek färslimpan 45 minuter i 225 graders ugn.
4. Koka en ljus viltsås, se nedan. Bjud köttfärslimpan med kokt potatis och varma grönsaker, t ex broccoli, bönor eller späda morötter.

Såsen:
Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt fond, messmör och gelé. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock. i minst 5 minuter.
Visningar:
8101
Sparat:
76

LIKNANDE RECEPT

Älgfärslimpa recept
Älgfärslimpa me..
av lennali
över 2 månader
Grekisk färslim
över 2 månader
Älgfärslimpa me
av Fin
över 2 månader
Älgfärslimpa me
av mumsan
över 2 månader