Älgfärspaj

Underbart god

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g margarin
1/2 dl vatten

Fyllning:
300 g älgfärs
1 gul lök
200 g svamp,champinjoner eller valfri
1 msk smör
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm vitpeppar
1/2 dl chilisås
1 msk soja
200 g riven lagrad god ost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
Lite salt
Peppar

Gör så här

Arbeta samman pajdegen. Tryck ut degen i en smord rund form. Låt vila kallt en stund.

Fräs färsen och lägg över i en gryta.

Hacka och stek löken på svag värme. Grovhacka svampen och låt fräsa med löken.
Lägg över i grytan och tillsätt kryddor, chilisås och soja. Rör om och låt det puttra ca 10 minuter.

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i 200 grader (ej nödvändigt).

Häll färsröran i skalet och strö på osten.
Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsröran.

Grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Servera med en god sallad och gärna vitlöksbröd.
Visningar:
4012
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.