Älggryta med trattkantareller

En mustig gryta

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Älggryta med trattkantareller

Ingredienser

600 g grytbitar av älg
2 msk rapsolja
2 gula lökar (bitar 2x2 cm)
2 morötter (skalade och i stavar)
200 g rotselleri (i bitar)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
3 msk flytande viltfond
3 msk koncentrerad äppeljuice
ca 1 liter vatten
20 g torkade trattkantareller eller 200 g färska
1 tsk timjan
1 tsj rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt
peppar

Gör så här

Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. Tillsätt pressad vitlök och pure och fräs nån minut. Tillsätt fond, juice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i svamp, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt koka sakta i 1-2 tim, tills köttet är mört (eller längre beroende på köttets kvalitet). Skumma av fett och slaggprodukter.
Red grytan med stärkelsen utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar.
Visningar:
11148
Sparat:
103

LIKNANDE RECEPT

Älggryta recept
Husets älggryta
av zonale
över 2 månader
Älggryta med ch
av Kicki8
över 2 månader
Älg i lergryta.
av 7201
över 2 månader
Älggryta från H
av Liliane
över 2 månader
Älggryta
över 2 månader