Älggryta med trattkantareller

Fick detta från nelirotger på matprat

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g grytbitar av älg
2 msk rapsolja
2 gula lökar i bitar 2 x 2 cm
2 skalade morötter i stavar
200 g skalade rotselleri i bitar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk flytande viltfond
3 msk koncentrerad äppeljuice
ca 1 l vatten
20 g torkade trattkantareller eller 200 g färska
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt
peppar

Gör så här

1. Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut. Tillsätt viltfond, äppeljuice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter.
2. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera älggrytan med potatispuré och lingon.
Visningar:
3406
Sparat:
82

LIKNANDE RECEPT

Älggryta recept
Husets älggryta
av zonale
över 2 månader
Älggryta med ch
av Kicki8
över 2 månader
Älg i lergryta.
av 7201
över 2 månader
Älggryta från H
av Liliane
över 2 månader
Älggryta
över 2 månader