Älggryta på nudelbädd

Sagolikt gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 g älgkött av lår eller bog, skuret i små tärningar
2 msk smör
Salt
Peppar
1 tsk tomatpuré
1 finhackad gul lök
1/3 rotselleri
1 morot
1 medelstor purjo
1 vitlöksklyfta
5 dl rödvin
5 dl mörk viltfond
Timjan
Lagerblad
15 enbär
½ dl vispgrädde
400 g tagliatelle

GARNERING:
100 g finstrimlad bacon
1 knippa finhackad persilja
1 msk riven parmesanost

Gör så här

Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Salta och peppra under bryningen.
Ta upp köttet och bryn grönsakerna. Häll ner vinet och låt koka ihop. Tillsätt viltfonden och tomatpuréen och lägg tillbaka köttet i grytan.

Bind in kryddorna i en gasbinda och lägg i grytan. Låt grytan koka på svagvärme 45-60 minuter. När köttet är mört tar man upp det och kryddbindan.

Kör resten i en mixer och tillsätt grädde för att få en mildare färg. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka köttbitarna i grytan. Koka tagliatellen enligt anvisningarna.

Smaksätt med färsk malen peppar. Fräs basilika och lök hastigt i en panna. Lägg en pastabädd på en tallrik, häll köttet över och garnera med bacon, basilika och parmesanost.
Visningar:
1270
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Älggryta recept
Husets älggryta
av zonale
över 2 månader
Thaimarinerad r..
över 2 månader
Älggryta med ch
av Kicki8
över 2 månader
Älg i lergryta.
av 7201
över 2 månader
Älggryta från H
av Liliane
över 2 månader