Älgkalops 'Bourgignon'

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g älggrytbitar
2 dl rödvin
2 dl viltfond
5 lagerblad
5 enbär
1 gul lök, skalad och delad i 4 bitar
1 morot, skalad och delad i 4 bitar
½ anchochili
200 g steklökar, pärllök eller små
silverlökar, skalade
120 g rimmat skivat sidfläsk, skuret i strimlor
champinjoner, Karl Johansvamp eller
kantareller, rensade och delade i mumsbitar
1 morot skuren i stavar
1 msk hackad persilja
50 g smör
salt
peppar från kvarn

Gör så här

Bryn köttet i matolja. Koka i låg och vid kastrull med vätskan, kryddorna och grönsakerna med locket på. Sjud till köttet är ordentligt mört, 2-3 timmar, beroende på köttbitarnas storlek. Fyll ev. på med vatten så det inte kokar torrt. Lyft ur köttbitarna och sila av vätskan. Red till sås i en kastrull och lägg i köttbitarna utan kryddor och grönsaker. Salta och peppra. Blanchera morötterna och löken i lättsaltat vatten. Stek löken i olja. Tillsätt fläsket, morötterna och sist svampen. Avsluta med smöret, salta och peppra. Låt rinna av eller torka på papper. Blanda i persiljan och servera till grytan. Kokt potatis, potatismos, råstekt potatis eller använd fantasin.
Visningar:
4707
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Älgkalops recept
Älgkalops i try..
av Kicki8
över 2 månader
Älgkalops
över 2 månader