Älgskavsgratäng

Älgskavet kan bytas ut mot renskav.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gula hackade lökar
2 paket älgskav eller skär själv tunna skivor från en halv frusen älgstek
2 msk smör
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2-3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk senap
4 port potatismos, hemlagat eller av pulver

Gör så här

Ugn: 200 grader.
Bryn löken mjuk. Bryn sedan älgskavet under omrörning. Krydda och blanda ner grädde och senap. Låt det puttra några minuter.

Klicka eller spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttstuvningen i mitten.

Strö över ost och gratinera ca 10 minuter eller tills rätten är genomvarm och fått fin färg. Servera med lingon, gurka och en sallad.
Visningar:
3729
Sparat:
106

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR