Älgskavspanna med svamp

Svamptider

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

240 g älgskav
100 g sidfläsk, tärnat
2 st gul lök(ar)
1 msk olja
Salt
Peppar
6 st enbär, krossade
2 dl skogssvamp (tex kantareller)
1 msk tomatpuré
2 ½ st vitlöksklyftor
2 msk Touch of Taste viltfond med kantarell
3 dl vatten
1 dl crème fraiche
Färsk persilja

Gör så här

Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs älgkött, fläsk, lök och svamp.Krydda med enbär, salt och peppar. Späd med vatten och crème fraiche. Blanda i tomatpuré, fond och pressa ner vitlök.

Smaka av grytan, strö över finklippt persilja. Servera med potatismos smaksatt med lite vit tryffelolja och vinbärsgelé.
Visningar:
2438
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.