Älgwallenbergare med mandelpotatispuré

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g älgfärs
150 g kalvfärs
4 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
3 msk smör
salt och peppar

Mandelpotatispuré
500 g mandelpotatis
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk smör
salt och peppar

Ärtor
1 schalottenlök
1 salladslök
1 dl gröna ärtor
1 msk olivolja

Inlagd gurka
1 dl socker
½ dl ättika (12 %)
1 ½ dl vatten
en bit gurka
1 msk hackad persilja

Till servering
Rödvinssås

Gör så här

1. Blanda socker, ättika och vatten. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå ett par timmar. Strimla persiljan och blanda ner i gurkan.

2. Ställ färs och grädde i frysen i 30 minuter. Blanda färs, äggula och grädde. Krydda med salt och peppar, gör sedan ett stekprov. Forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

3. Koka potatisen. Värm upp mjölk och crème fraiche. Pressa potatisen och blanda med mjölkblandningen, smör och kryddor. Vispa inte för mycket då kan potatisen bli seg.

4. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Strimla salladslöken. Värm lök och ärtor på låg värme i olivolja. Servera wallenbergaren med potatispuré, ärtor, inlagd gurka och sås.
Visningar:
3945
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.