Änglamat

Detta åt mina föräldrar ofta-- gammal efterrätt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 veteskorpor eller 16-20 små sockerskorpor
2 dl vispgrädde
½-1 dl rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

1. Bryt skorporna i mindre bitar.
2. Vispa upp grädden till inte alltför hårt skum. Blanda ner de rårörda bären eller sylten.
3. Varva skorpor och lingongrädde i eferrättsskål, lägg lingongrädde överst.
4. Sätt in efterrätten i kylskåp ca 15 min, så skorporna hinner bli en aning mjuka av grädden.
Servera.


Pröva till omväxling: Hallonmos och kaksmulor i stället för lingonsylt och skorpor.
Mandarinklyftor eller tunna skivor blodapelsin i stället för lingonsylt.
Visningar:
4858
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Änglamat recept
Änglamat med sm..
av Fin
över 2 månader
Änglamat
av mmhmm
över 2 månader
Giftas
av MrsC
över 2 månader
Änglamat
över 2 månader
Änglamat
över 2 månader
Änglamat
över 2 månader