Äppel- och pecanpaj med philadelphiakräm

Gott, gott.

Betyg (0 röster)
Äppel- och pecanpaj med philadelphiakräm

Ingredienser

Deg:
3 dl vetemjöl
100 g kallt smör i kuber
1 ägg
2 msk strösocker

Smuldeg:
5 smulade digestivekex
1 dl vetemjöl
100 g kallt smör

Fyllning:
3-4 syrliga äpplen
3 msk farinsocker
3 msk kanel
1 dl grovhackade pecannötter

Philadelphiakräm:
200 g philadelphiaost
½ dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal från ½ citron

Gör så här

Ugn 225º.

Hacka ihop mjöl, socker och smör i en matberedare och tillsätt sedan ägget. Kör snabbt till en degklump. Eller smula ihop mjölet med sockret och smöret för hand och rör sedan ner ägget. Rör snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 cm och ställ formen kallt en stund. Förgrädda sedan pajskalet i ca 5 minuter.

Nyp ihop smuldegen och låt den vila kallt.

Skär äpplena i bitar och fördela dem i pajskalet. Strö på farinsockret, kanel och pecannötter.
Fördela smuldegen över äpplena och grädda pajen i 25-30 minuter.

Rör ihop Philadelphiakrämen, mjukt och servera krämen till pajen.
Visningar:
1887
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Pecanpaj recept
Pecanpaj
över 2 månader
Pecanpaj med co
av pihal
över 2 månader