Äppel och kanelkaka

En enkel och god kaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mjölk
150 g smör
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 fata, syrliga äpplen
1 ½ tsk kanel
3 msk strösocker.

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Värm mjölken och smält smöret däri. Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en rund, 1 ½ - 2 liters smörad och bröad form. Skala och skär äpplena i små tärningar. Blanda dem med kanel och socker. Strö tärningarna över smeten. Grädda kakan i 200 grader i 25-30 minuter, eller tills den fått vacker färg och är genombakad
Visningar:
873
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Kanelkaka recept
Glutenfri kanel..
av lennali
över 2 månader
Älskade småkako..
över 2 månader
Italienska Kane
av Luuma
över 2 månader
Äppelkanelkaka
över 2 månader
Kanelkakor
över 2 månader