Äppelbeignets

Det här är en internationellt bevandrad liten läckerhet. Äppelringar doppas först i frityrsmet och friteras sedan pösiga och frasigt gyllenbruna. Det tar lite tid, men det är värt varenda minut!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 fasta syrliga äpplen
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
1½ msk smält smör eller margarin
1 ägg
Olja till fritering

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Skala äpplena och kärna ur dem med hjälp av en äppelpipa. Skär dem sedan i ca 1 cm tjocka skivor.

Lägg mjölet i en skål och vispa ner vatten och matfett. Skilj äggets gula från vitan och rör gulan i smeten.

Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner också den i smeten.

Värm oljan till 180 grader. Du kontrollerar temperaturen genom att lägga ner en vit brödbit, som ska bli ljusbrun på ca 30 sekunder.

Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera några åt gången i oljan tills de är gyllenbruna. Ca 2 minuter på varje sida brukar vara lagom.

åt ringarna rinna av på hushållspapper, sikta över florsocker. Servera genast med vaniljsås eller vaniljglass.
Visningar:
2869
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Äppelbeignet me
över 2 månader