Äppelbullar

Äppelbullar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 50
Äppelbullar

Ingredienser

125 g Carlshamn Hushållsmargarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g Carlshamns Hushållsmargarin
4 msk socker
1 msk kanel
2 äpplen i tunna skivor

Pensling och garnering:
Pärlsocker att strö över

Gör så här

Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, så att den släpper kanterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.

Knåda degen smidig på bakbord. Ta resten av mjölet om det behövs. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 45 cm.

Skala och kärna ur äpplena och dela dem på mitten. Skär dem i tunna skivor. Bred ut margarinet, strö på socker och kanel och lägg på äppelskivorna. Rulla ihop degen från långsidan. Var försiktig så att den inte går sönder. Skär i bitar.

Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna ca 8 minuter i 250°.
Visningar:
2625
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Äppelbullar recept
Mumsiga krydd-
över 2 månader
Äppelbullar med..
över 2 månader
Kryddiga äppelb
av tina62
över 2 månader
Saftiga vanilj-
av Queenie
över 2 månader