Äppelfröjd med saffran

Den är såå god! Den är såå gul!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Äppelfröjd med saffran

Ingredienser

Kaka:
200 g rumsvarmt smör el. margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mellangrädde
1/2 tsk saffran (kan bytas ut mot kanel/kardemumma)
2 äpplen
1 dl lingon
Garnering:
florsocker
Servering:
Vispad grädde smaksatt med lite saffran

Gör så här

Ugnstemp: 175 grader.
1.Rör fettet med sockret poröst.Tillsätt äggen ett och ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver
2. Rör ner mjölblandningen, grädden och saffranet (grädden och saffranet ska blandas innan) i äggsmeten. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diam. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen.
3. Grääda kakan mitt i ugnen ca 50 min. Känn efter med en sticka att kakan är färdiggräddad. Ta ut kakan när den är klar.
Pudra över florsockret innan serveringen
Visningar:
2433
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.