Äppelkaka

Lätt som en plätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker

Fyllning:
2-4 syrliga äpplen
1/2 dl Ljus Sirap
1/2 dl vatten

Garnering:
1 msk florsocker
1 tsk malen kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 175º.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem nätt och jämnt mjuka i sirapen och vattnet.

Rör matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smörblandningen.

Tryck ut 3/4 av degen i en form. Lägg på äppelklyftorna. Kavla ut resten av degen och sporra eller skär ut remsor. Lägg remsorna som ett rutmönster över äpplena.

Grädda äppelkakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker och kanel och dofta över kakan. Servera gärna en klick vaniljglass eller lättvispad grädde till äppelkakan.
Visningar:
1072
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader
Galet god äppel
över 2 månader