Äppelkaka

Denna kaka är matig, syrlig och lite söt. Är godast dagen efter. Ätes antingen som den är, eller till grädde eller glass.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-8
Äppelkaka

Ingredienser

4 dl ljummet vatten
15 g jäst
0,5 dl olivolja
2 msk Rissirap
3 dl Siktat vetemjöl
3 dl Finmalet helt vete
1/2 tsk salt

Ca 8 st Äpplen

2 msk rissirap
0,5 dl olivolja
2 tsk kanel

Gör så här

Häll det ljummna vattnet i en skål och rör ner jästen och rissirapen, olivoljan och allt mjöl.
Degen ska vara kletig.
Häll i en smord form ca 34 x 25 cm.
Platta ut degen i formen.
Äpplena klyftas och pressas ned i smeten, tätt.
Rissirap, kanel och olivolja blandas och hälles över kakan.

Gräddas i 175 grader i ca 45 minuter, tills den fått en vacker färg.
Visningar:
1584
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader
Galet god äppel
över 2 månader