Äppelkaka ā la mazarin

Ur Nya Annas Kokbok . "Ringla" smeten... nja... snarare "bred ut". Jag skar äpplena i riktigt tunna klyftor, men fick ändå aningen bruna kanter på kakan, innan de (äpplena) var mjuka. Så det rekommenderar jag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 paj
Äppelkaka à la mazarin

Ingredienser

Mazarinmassa:
100 g smör
200 g mandelmassa rivet
ca 1 dl socker
Ŋ tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 msk pressad citron
2 ägg
6 - 7 syrliga äpplen

Gör så här

Gör först en mazarinmassa: Smält 100 g smör och ställ åt sidan så länge. Riv 200 g mandelmassa och blanda med knappt 1 dl socker, ½ tsk kanel, 1 dl vetemjöl, 1 msk pressad citron och 2 ägg. Blanda sist ner det smälta, avsvalnade smöret. Rör det hela till en smet.

Kärna ur och skala 6 - 7 fina syrliga äpplen. Skär dem i stora klyftor och lägg ut dem på ett smort ugnssäkert fat. Ringla mandelsmeten över.

Grädda i 175 - 200 gr ugnsvärme 25 - 30 min.

Servera äppelkakan med eller utan lite lösvispad grädde.
Visningar:
11326
Sparat:
98

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Blåbärsmazarine..
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader