Äppelkaka i långpanna

Mycket praktisk när man är många.

Betyg (3 röster)
Antal personer
10-15

Ingredienser

8-10 syrliga äpplen
200 g smör eller margarin
3 dl mjölk
6 ägg
7 dl strösocker
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
drygt 1 dl pärlsocker
3-4 tsk kanel

Gör så här

Smörj och bröa en stor långpanna.
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Täck med plastfolie.
Koka upp matfett och mjölk tillsammans. Ställ det åt sidan att svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölkblandningen över äggpöset under vispning. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan och stick ner äppelklyftorna tätt.
Strö över pärlsocker och kanel och grädda kakan långt ner i 175 grader varm ugn i ca. 45 minuter.
Låt kakan svalna och skär den direkt i långpannan först i längder och sedan i bitar, gärna i sicksack så att kakorna blir trekantiga.
God både som kaffekaka och som dessert med vaniljsås eller en klick vispad grädde.
Visningar:
4511
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader
Galet god äppel
över 2 månader