Äppelkaka med frastäcke

För att få en riktigt frisk och smarik upplevelse av denna kaka bör du använda en syrlig äppelsort.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Smuldeg:
1,5 dl vetemjöl
½ dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin

Fyllning:
3 - 4 äpplen
2 msk brun farin
1 tsk kanel

Gör så här

Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt samman mjöl, havregryn, socker och matfett till en grynig massa. Enklast går det i matberedare.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i klyftor eller skivor.

Smörj en ugnssäker form och lägg sedan äpplebitarna i den.

Strö farinsocker och kanel över äpplena. Fördela smuldegen överst.

Grädda äpplekakan mitt i ugnen tills äpplena mjuknat och smuldegen fått lite färg, 20-25 minuter. Servera kakan ljummen.
Visningar:
2340
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Äppelkaka med f..
av lisled
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader