Äppelkaka med pistaschnötter

Ett måste!!

Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10
Äppelkaka med pistaschnötter

Ingredienser

150 g smör, mjukt
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 lime, rivet skal och saft
1 dl pistagenötter, hackade
2 äpplen

Gör så här

Ugn: 175 grader.

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter. Rör ner vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med limesaften. Rör smeten jämn.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem i smeten i ett mönster runt om i formen. Strö över resten av pistaschnötterna.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen 10 minuter innan den lossas från formen.
Visningar:
1397
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader
Galet god äppel
över 2 månader