Äppelmazarin

Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita
Äppelmazarin

Ingredienser

150 g smör
3 dl vetemjöl ( 180 g)
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Florsocker

Fyllning:
6 äpplen
2 msk råsocker
2 msk kanel

Topping:
150 g mandelmassa
3 ägg
2 droppar bittermandelolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjöl- blandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.

Fyllning:
Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.

Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja. Häll mandelsmeten över äpplena i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera
eventuellt med glass eller vaniljsås.
Visningar:
1272
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Äppelmazarin recept
Anns äppelmazar..
av Annras
över 2 månader
Äppelmazarinrut..
av Bodil56
över 2 månader
Äppelmazarin
av dasa_a
över 2 månader
Äppelmazariner
av tina62
över 2 månader
Äppelmazarin
över 2 månader
Äppelmazarin
av jennyfo
över 2 månader