Äppelmazarin

Ljuvligt gott!!

Betyg (2 röster)
Äppelmazarin

Ingredienser

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk socker
½ ägg

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör eller margarin
150 g mandelmassa
1 msk socker
2 ägg
1 msk rivet citronskal
2 msk vetemjöl
3 äpplen

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Ugn: 175 grader

Blanda samman mjöl och socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt äggen och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.

Smörj en pajform och tryck ut degen i den. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.

Rör matfettet smidigt. Tillsätt riven mandelmassa och äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt rivet citronskal och vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Fördela mandelsmeten i det förgräddade pajskalet.

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna ovanpå mandelsmeten.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills den har fin färg och känns torr. Låt kakan svalna.

Sikta över florsocker strax innan kakan ska serveras.
Visningar:
1581
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Äppelmazarin recept
Anns äppelmazar..
av Annras
över 2 månader
Äppelmazarinrut..
av Bodil56
över 2 månader
Äppelmazarin
av dasa_a
över 2 månader
Äppelmazariner
av tina62
över 2 månader
Äppelmazarin
av jennyfo
över 2 månader
Äppelmazarin
över 2 månader