Äppelpaj

Min favorit av alla pajer

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g syrliga äpplen
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop degen och låt vila i kylskåp.
Hacka och skala äpplena, skär dem i klyftor.

Arbeta ut degen i formen. Spara lite deg till ett galler som ska ligga ovanpå pajen.
Använd en pajform som är 22-25 cm i diameter.

Grädda i 225 C i 30 minuter.
Visningar:
2089
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader