Äppelpaj

Denna paj smakar lika bra med frukt som med bär, serveras gärna med grädde eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2-3 äpplen
kanel och socker
200 g margarin, smält
1 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver

Gör så här

Skala äpplena och skiva tunnt.
Lägg i pajform, strö kanel och socker över.
Smält smöret, blanda i socker, bakpulver och salt och rör om, blanda sist i mjölet och låt det stå några minuter.
Fördela degen över äpplena med fingrarna och platta gärna till klumparna lite.

Grädda 175º cirka 15 minuter.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Visningar:
1940
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader