Äppelpaj med choklad

Äpple och kanel är en klassisk smakkombination men om du även lägger till lite
mörk choklad kommer dina smaklökar att studsa till av glädje!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl finhackad mandel
1 dl råsocker strö
100 g smör eller margarin

Fyllning:
50 g mörk choklad
4 äpplen
2 msk flytande margarin
4 msk råsocker strö
1 msk mald kanel

Garnering:
Ca 25 g grovriven choklad
Citronmelissblad
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Tillbehör: Pajform , ca 24 cm i diameter .

Gör så här

Börja med pajskalet. Arbeta ihop mjöl, mandel, socker och smör till en deg.
Tryck sedan ut degen i en pajform.

Sätt pajskalet kallt i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Gör fyllningen: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg på det varma, gräddade pajskalet så att
chokladen smälter. Pensla ut chokladen över hela formen. Ställ den kallt.

Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Stek dem lätt i margarin.

Blanda råsocker och kanel. Rör runt så att äpplena blir lätt karamelliserade.
Låt dem svalna något. Fördela äppelfyllningen i pajskalet.

Riv chokladen grovt och garnera sedan pajen med rivet och några blad citronmeliss.

Vispa grädden och rör ner vaniljsockret. Servera pajen med en klick vaniljgrädde.
Visningar:
2988
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader