Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

Kanel är en klassisk krydda tillsammans med äpplen. Här får de friska äpplena sällskap av söta katrinplommon och knapriga valnötter. Servera gärna pajen ljummen med en klick grädde till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
½ tsk bakpulver
100 g smör
2 äpplen
½ dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2½ dl mellangrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon.

Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-45 minuter.
Visningar:
771
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader