Äppelpudding

På höstens tidiga fallfrukt eller på nån annan syrlig äppelsort lagar du en härlig äppelpudding till efterrätt och serverar den med kall gräddmjölk eller vaniljsås. Receptet är en variant på vår traditionella äppelkaka. Förutom kanel kan man blanda i lite ingefära eller nejlikor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6-8 syrliga äpplen
100 g smält smör eller margarin
2½ dl skorpmjöl
1 dl strösocker

2 tsk malen kanel

Gör så här

Kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och skala dem.

Smörj en eldfast form med lite av fettet.

Blanda skorpmjöl, socker och kanel. Varva äpplen och brödsmuleblandning i formen och häll över det smälta matfettet.

Grädda puddingen tills äpplena känns mjuka, ca 30 minuter i 200 grader.

Servera äppelpuddingen när den svalnat något.
Visningar:
1512
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Äppelpudding recept
Äppelpudding i ..
av tina62
över 2 månader
Knäckig äppelpu
av Fin
över 2 månader
Äppelpudding
över 2 månader
Äppelpudding me
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR