Äppelrutor

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör eller,margarin
Äppelsmet:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3-4 syrliga äpplen i tunna,,oskalade klyftor
ca 50 g kallt smör att hyvla
2-3 msk pärlsocker

Gör så här

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker tilldegen, hacka raskt i matfettet eller mixa i en matberedare till en jämn deg. Platta ut i en fyrkantig ugnsform, cirka 20x25 cm. (Dubbel sats blir lagom till en långpanna.) Grädda bottnen mitt i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggen med sockret till äppelsmeten riktigt pösigt. Blanda i mjölet. Obs! Det ska inte vara med något bakpulver. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, stoppa i tätt med tunna äppelklyftor. Hyvla smöret tunt med osthyvel och täck äppelsmeten med skivorna. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme tills äpplena är mjuka och kakan känns torr när du provar med en sticka, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor, cirka 4x4 cm.
Visningar:
1129
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Äppelrutor recept
Otroliga äppelr..
av Marre73
över 2 månader
Äppelrutor i lå..
av lennali
över 2 månader
Anns äppelrutor..
av Annras
över 2 månader
Lindas äppelrut..
över 2 månader
Äppelrutor i lå
över 2 månader
Lätta äppelruto
av tina62
över 2 månader