Äppelsaft

Betyg (2 röster)

Ingredienser

1 kilo äpplen
6 dl vatten
1 tsk citronsyra
255 g strösocker per liter saft
1 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här

Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg i en kastrull med vatten och citronsyra. Koka upp och låt koka under lock tills äpplena blir mosiga. Häll genom tät silduk och låt det rinna av väl, ca 1 timme. Mät upp saften så att du vet hur mycket socker som ska tillsättas. Häll i en kastrull och koka upp tillsammans med socker. Skumma saften. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda. Koka upp och häll sedan på rengjorda flaskor.
Visningar:
9610
Sparat:
90

LIKNANDE RECEPT

Äppelsaft recept
Underbart god ä..
över 2 månader
Äppelmarmelad
över 2 månader
Äppelgelé
av UllaC
över 2 månader
Chokladkaka i l
över 2 månader
Äppelpaj med va
av zonale
över 2 månader
Marsipanöverbak
av UllaC
över 2 månader