Äppelsill med ostflarn

Ett omtyckt recept på sill bland mina vänner och mycket enkelt. Passar till alla tillfällen som förrätt, (Påsk, midsommar även till julen) även perfekt på buffébordet.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 port
Äppelsill med ostflarn

Ingredienser

1 burk matjessill
1 grönt äpple
2 msk créme fraiché
1 msk dill
1 msk gräslök

50 g lagrad ost (västerbotten, präst) riven

Gör så här

Öppna sillburken och låt sillen rinna av, men spar lite lag för att smaksätta med. Skär sillen i små små bitar och ta bort benen.

Skala och skär äpplet i små små tärningar (ju mindre ju godare). Lägg detta i en skål. Ta créme fraichén och blanda runt (nu blir äpplet inte brunt, utan behåller sin ljusa färg). Hacka dill och gräslök, blanda i. Blanda till sist i sillen.

Smaka av . Om det behövs lite mer krydda, droppa försiktigt i lite lag från sillen. Ställ kallt några timmar innan servering.

Om man vill servera sillröran potionsvis, brukar jag använda små koppar eller glas att fylla, tryck då till ordentligt, plasta och ställ kallt. (då räcker denna sats till 8 port) Stick ett ostflarn i.

Perfekt även på buffébordet. Använd då ett stort fat, lägg salladsblad eller smått skuren sallad. Lägg sillröran i matskedar. Lägg dom snyggt på fatet. Ganera med flarnen eller dill vippa.

Eller lägg sillröran på mörkt bröd, som en munsbit till en kall nubbe.

OSTFLARN:
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg smörpapper på en plåt, lägg ungefär en tesked riven ost i små högar på plåten (glest för det flyter ut). Sätt in plåten i mitten av ugnen.

Nu får man passa dessa hela tiden, när det börjar "bubbla" och är ljusbrunt...ta ut plåten låt svalna. Lossa försiktigt.

Ställ ett flarn i varje kopp...klart.
Visningar:
6241
Sparat:
140

LIKNANDE RECEPT

Äppelsill
över 2 månader
Äppelsill
över 2 månader
Krämig äppelsil
över 2 månader
Curry- och äppe
av kekke46
över 2 månader