Äppelsnibbar

Lätt- och snabbgjort mellanting av wienerbröd och smörbakelse. Färdigköpt smördeg ur frysdisken, några äpplen och flagad mandel är ungefär vad som behöver handlas. Kanel, socker och ägg har man väl alltid hemma.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 bitar

Ingredienser

4 plattor djupfryst, tinad smördeg
5 syrliga äpplen
2 - 3 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 ägg till pensling
1 påse flagad mandel

Till servering:
Vispad grädde

Gör så här

Kavla ut de tinade smördegsplattorna till sin dubbla längd och flytta över två av plattorna till vattensköljd plåt. Låt plattorna vila ca 10 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala äpplena och riv dem grovt på råkostjärn. Fördela de rivna äpplena på de två plattorna på plåten men lämna en fri remsa deg längs kanterna. Strö sockret på de rivna äpplena och pudra över kanel.

Vispa upp ägget och pensla degkanterna. Lägg på de två återstående degplattorna. Tryck ihop kanterna lätt, pricka degen med gaffel, pensla med ägg och strö över flagad mandel.

Grädda längderna 10-15 minuter tills de är guldbruna och frasiga. Låt dem svalna litet och skär dem sedan i 8 trekantiga snibbar vardera. Servera dem ljumma eller lätt uppvärmda.
Visningar:
1284
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.