Äppeltårta Hilde

Äppeltårta Hilde

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8
Äppeltårta Hilde

Ingredienser

150 g margarin
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4-5 syrliga äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel
2 dl crème fraiche
2 dl riven mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Rör margarinet och sockret pösigt, gärna med elvispens degkrokar, rör sedan i ägget. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner blandningen i äggpöset. Arbeta ihop degen hastigt och låt den vila en stund i kylen. Tryck sedan ut den i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.

Ta ur kärnhusen och klyfta äpplena. Rulla klyftorna i en blandning av kanel och strösocker. Lägg på degbottnen i fint mönster.

Blanda crème fraiche med riven mandelmassa, vaniljsocker och äggula till en smet, bred den över äpplena. Grädda kakan 40-50 minuter i nedre delen av 175 grader varm ugn.

Servera kakan ljum med vaniljsås, kanelgrädde eller kanske vaniljyoghurt.
Visningar:
2249
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Äppeltårta recept
Äppeltårta med ..
av UllaC
över 2 månader
Äppeltårta med
över 2 månader
Äppeltårta
över 2 månader
Äppeltårta..
av Walla2
över 2 månader
Gretas Äppeltår
av look
över 2 månader
Äppeltårta med
över 2 månader