Äppeltårta med maräng

Gudagott!!

Betyg (2 röster)
Antal personer
10-12
Äppeltårta med maräng

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
50 g smör, mjukt
1 dl vetemjöl

Fyllning:
1 kg äpplen, ca 5 stycken
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk kanel
1 dl sultanrussin
2 msk mörk rom, t ex Meyers

Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här

Ugn: 200 grader.

Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smöra formen.

Mixa mandelmassa, ägg, smör och mjöl till en slät smet i matberedaren med kniven monterad. Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

Skala och skär äpplena i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker, kanel, sultanrussin och mörk rom. Låt sjuda på svag värme tills äpplena är mjuka.

Lägg äppelfyllningen ovanpå mandelmassebotten. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten blir seg och blank. Klicka eller spritsa toppar över hela ytan. Grädda ca 12 minuter i mitten av ugnen. Passa så att inte ytan blir för mörk.

Lossa tårtan försiktigt från formen och lägg upp på tårtfat.

Servera äppeltårtan med t ex vaniljglass.
Visningar:
6639
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Äppeltårta recept
Äppeltårta med ..
av UllaC
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Äppeltårta med
över 2 månader
Äppeltårta
över 2 månader
Äppeltårta..
av Walla2
över 2 månader
Gretas Äppeltår
av look
över 2 månader