Äppeltoscakaka

Gudagott!!

Betyg (5 röster)
Antal personer
10-12
Äppeltoscakaka

Ingredienser

150 g osaltat smör, mjukt
2 dl strösocker
2 ägg
½ citron, rivet skal
½ dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen, skalade och skurna i bitar

Toscasmet:
50 g smör
75 g mandelspån
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Ugn: 175 grader.

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Smaksätt med citronskal. Tillsätt vattnet. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Sikta ner blandningen i smeten och rör om. Häll smeten i formen. Stick ner äppelbitarna i smeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och rör ner mandelspån, socker, vetemjöl och mjölk. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen av plattan.

Bre smeten över kakan och fortsätt gräddningen lite högre upp i ugnen tills glasyren får fin färg, ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
Visningar:
3815
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Äppeltoscakaka..
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR