Ärt- och myntasoppa

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kvistar mynta (även stjälkarna)
2 gula lökar
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl mousserande vin
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
500 g gröna ärtor
salt
peppar
1 msk konc fläderblomssaft
2 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

Hacka löken och bryn den i olja. Tillsätt vitlök, myntastjälkar och vin. Koka in nästan allt vin. Tillsätt buljong, grädde, ärtor och låt koka i 10 min. Ta upp stjälkarna. Mixa soppan, sila och kyl. Smaksätt med salt, peppar, flädersaft, och rör ner yoghurten. Tillsätt en skvätt mousserande och hackade myntablad inför servering.
Visningar:
1206
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.